foto:radiomagnum

Ovogodišnja testiranja kandidata za Osnovni kurs Gorske službe spasavanja Srbije (GSSS), počinju 1. septembra na Adi Ciganliji. Kako je saopšteno iz Gorske službe spasavanja Srbije, ove godine testiranja se održavaju u septembru u 11 gradova među kojima je i Zaječar.

Testiranja u Zaječaru biće organizovana na „Coca cola“ terenu, na Popovoj plaži, 15. septembra.

Na uvodnom testiranju moraju biti ispunjeni određeni kriterijumi fizičke spreme, a o njima, kao i o detaljima vezanim za trajanje, strukturu i finansijske uslove kursa, budući spasioci Gorske službe spasavanja mogu naći na sajtu ove službe, www.gss.rs.

Gorska služba spasavanja (GSS) Srbije je dobrovoljna i neprofitna organizacija čiji je osnovni cilj pomoć i spasavanje u nepristupačnim planinskim i urbanim uslovima. Spasiti ljudski život, pomoći čoveku u nevolji, osnovni je zadatak GSS-a.

GSS Srbije najviše vremena i sredstava ulaže upravo u obuku, jer je dobra i sistematska obuka polazište za dobijanje kvalitetnih spasilaca, pa samim tim i vrhunske spasilačke službe, spremne da odgovori na svaki od dobijenih zadataka na podizanju bezbednosti, zaštiti i spasavanju građana.

Osnovni kurs GSS je polazna obuka za sve zainteresovane skijaše, planinare, alpiniste, speleologe, ronioce i dr., koji se intenzivno bave nekom od ovih aktivnosti. Po uspešno završenom kursu i položenim ispitima, polaznici kursa postaju kandidati za članove GSS Srbije, tako što po završetku jednogodišnje prakse postaju spasioci pripravnici u opštim planinskim uslovima i na skijaškim terenima i imaju mogućnost da se kroz naredne obuke usavršavaju u spasilačkom radu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here