GRAD ZAJEČAR RASPISAO JOŠ JEDAN KONKURS U OBLASTI RAZVOJA POLJOPRIVREDE – ZA SUFINANSIRANJE NABAVKE  SADNICA VOĆA IZDVOJENO 2,3 MILIONA DINARA – ROK ZA NABAVKU SADNICA 30. NOVEMBAR

Pravo na korišćenje bespovratnih sredstava imaju fizička lica, nosioci aktivnih porodičnih poljoprivrednih gazdinstava koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i koja imaju prebivalište na teritoriji grada Zaječara. Mesto sadnje voćnjaka mora biti na teritorija Grada Zaječara, a subvencija se odobrava za podizanje zasada minimalne površine 0,20 do maksimum 1,0 ha za sadnju izvršenu u jesen ove godine. Ukupan iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje po Konkursu iznosi 2.295.440,00 dinara.

Pored toga što grad podstiče razvoj voćarstva, u postupku je konkurs i za ovčarstvo, navode u Gradskoj upravi, a njime je iz budžeta grada predviđeno 2 miliona i 100 hiljada dinara. U toku je, takođe, i konkurs za subvenciju kamate za poljoprivredne kredite za kojim, kažu u Gradskoj upravi, vlada najmanje interesovanje.

„Sada je u toku prikupljanje dokumentacije i za 2 nedelje, trebalo bi da se sastane komisija i da se tada opredele sredstva za ovčarstvo. Konkurs traje do utroška sredstva , tako da još uvek ima prostora da se jave zainteresovani. Osim ovoga u toku je konkurs za subvenciju kamate na poljoprivredne kredite. Kamata se subvencioniše 100% a time bi grad pokrio one grane poljoprivrede koje nisu pokrivene, bilo da je to neki objekat, za navodnjavanje, za povrtarstvo“, istakla je Vesna Stanković.

Podsetimo, posle višegodišnje pauze u dodeli subvencija poljoprivrednim proizvođačima, u Zaječaru su u junu ove godine podeljenje košnice pčelarima koji su učestvovali na Konkurs za subvencionisanje pčelarstva za 2017. godinu. Tom prilikom uručena je 531 košnica.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here