foto:zamedia

Fondacija Iskorak obezbedila je sredstva za rekonstrukciju jednog od omiljenih kutaka Zaječaraca, kroz donaciju poljske organizacije Akademija za filantropiju.

„Turske“ ili, kako ih takođe zovu, „Rimske stepenice“ su deo kulturno-istorijskog nasleđa Zaječara. Nažalost, trenutno se teško mogu pronaći pošto su potpuno obrasle u vegetaciju, kao i prilazni put koji do njih vodi. Što je još gore, stepenice su u veoma lošem stanju i u nekim delovima je već opasno koristiti ih. Za nekoliko godina, ukoliko se ništa ne bi preduzelo, bilo bi nemoguće uopšte popeti se ili sići celom dužinom stepenica.

Fondacija Iskorak uložila je napor da obezbedi sredstva pomoću kojih bi se ove stepenice u potpunosti sanirale i sredile, kako bi se sprečilo njihove dalje propadanje i obezbedilo da se bezbedno koriste u budućnosti.

Iz Fondacije pozivaju sve građanke i građane, koji su voljni da doprinesu sređivanju stepenica, da se priključe velikoj akciji koja se organizuje u saradnji sa PSD «Ljuba Nešić» u sredu, 24. jula.

Tokom ove akcije od 11 sati, prilaz i lokacija samog stepeništa će se očistiti od šiblja, korova i vegetacije, što je preduslov da se završi plan i počne rekonstrukcija.

IZVORzamedia
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here