foto:radiomagnum

Zaječarski „Timočki divljaci“, organizuju petu memorijalnu akciju „Sveta Đorđević-Ceka“ i pozivaju sve ljubitelje prirode, planinare, humaniste i bicikliste da se u subotu, 20. oktobra pridruže ovoj akciji.

U okviru četvrtog Memorijala „Sveta Đordjević-Ceka“ biće organizovane brojne aktivnosti: rekreativni pohod do Vlaškog dola, biciklistička ruta, akcija dobrovoljnog davanja krvi i zaveštanja organa, izložba fotografija i lekovitog bilja a biće priređen i bogat kulturno-umetnički program.

Akcija počinje u 7:30, a kako je programom predvidjeno okupljanje i prijava učesnika u Grljanu, ispred Doma kulture, mogući su do 8:45, a polazak je zakazan za 9.00 sati.

Trasa staze 14,6 km: Grljan-Grljansko polje-Vlaški Do-kanjon Prlitske reke-pećina Barbaroš- Grljan. Od 11.00 do 12.00 sati predviđen je izlaz na Vlaški Do, obilazak vidikovca i crkve Svetog Jovana. Od 12:00 do 14:00 sati, učesnici će proći kanjonom Prlitske reke. Programom je predviđen i obilazak pećine Barbaroš. U koliko bude vode u kanjnou, trasa će biti izmenjena, naglašavaju organizatori.

Za učesnike akcije iz Zaječara obezbeđen je besplatan prevoz. Autobus polazi u 8.00 sati ispred Intereksa, a povratak iz Grljana je u 18 sati i 30 minuta.

Organizatori akcije „Timočki divljaci“ napominju da odećа i obućа treba da budu аdekvаtne zа uslove nа stаzi, da svi učesnici аkcije polаze nа svoju odgovornost i da su lično odgovorni zа svoje psihofizičko i zdrаvstveno stаnje. Obavezan rekvizit je i baterijska lampa.

HUMANITARNE AKCIJE

Akcija dobrovoljnog davanja krvi biće organizovana sa Društvom humanista Timočka krajina i transfuzijom krvi zaječarskog Zdravstvenog centra. Krv se može dati u transfuziji u bolnici od 8 do 13 sati, do petka 19. oktobra.

„Obećavamo odlično druženje i nezaboravan dan“, poručuju „Timočki divljaci“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here