foto:fira.rs

Mali Nemanja Jovanović iz Zaječara, od rođenja boluje od izraženog deformiteta kičmenog stuba, koja mu ugrožava rad srca i pluća, a samim tim mu ugrožava život. Jedina nada je operacija kičme koja može da se uradi u Beogradu i koja košta 32.000 evra. Svi ljudi dobre volje koji mogu da pomogn, to mogu učiniti uplatom na žiro račun Raiffeisen banke, Nemanja Jovanović broj žiro računa 265-0000005277112-41.

Malom Nemanji Jovanoviću iz Zaječara hitno je potrebna naša pomoć. Od svog rođenja boluje od kifoskolioze, deformiteta kičmenog stuba. Roditelji Ivica i Jelena pokušavaju na sve načine da prikupe novac koji je neophodan za operaciju.

Sve su pokušali kako bi uspeli da reše problem njegove bolesti.

Mali Nemanja trpi velike bolove. Bori se sa predrasudama i teško mu je kada ga zadirkuju. Zbog bolesti vreme uglavnom provodi igrajući se sa setrom.

Trenutno su smešteni u stanu od 35 kvadrata koji su dobili od Centra za socijalni rad nakon što im je u požaru izgorela kuća u zaječarskom selu Vratarnica kada je i stradala Jelenina majka.

Jovanovići su korisnici Narodne kuhinje i Jedva sastavljaju kraj sa krajem,kaže, ali iz ove borbe moraju izaći kao pobednici, naglašava Jelena.

Mora napred zbog dece i često plače da je ne vide, kaže Jelena.

I starija ćerka Aleksandra koja ima 9 godina je bolesna. Za razliku od Nemanje rođena je zdrava, ali od treće godine pati od, bolesti koja se manifestuje niskim rastom i koštano zglobnim deformitetom.

Roditelji malog Nemanje apeluju na sve građane Zaječara, Srbije, inostranstva, da pomognu da se Nemanja, operiše, da i on ima normalno detinjstvo kao i svi njegovi vršnjaci.

Nemanja Jovanović broj žiro računa 265-0000005277112-41

Raiffeisen banka

Na košarkaškom igralištu iza zaječarskih srednjih škola, u četvrtak, 18, oktobra, biće organizovan humanitarni turnir „Igrajmo za Nemanju“.

Turnir će biti organizovan po sistemima „3 na 3″ (kotizacija po ekipi je 500,00 dinara) i „šutiranje trojki“ (kotizacija po osobi je 100,00 dinara).

Pravo učešca imaju svi srednjoškolci, a ekipe mogu biti sastavljene od učenika koji nisu iz iste škole, kao ni istog godišta.

Obezbeđene su i brojne nagrade, a sav prikupljen novac odlazi za lečenje malog Nemanje iz Vratarnice koji boluje od deformiteta kičmenog stuba.

Početak turnira je u 16.00 sati.

Prijave na brojeve telefona: 066/8393908 Marija Čokojević, predsedništvo Đačkog parlamenta Tehničke škole i 063/8329349 Matija Veljković.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here