U Gradskoj upravi u Zaječaru održana je sednica Organzacionog odbora za obeležavanje Nove Godine, Pravoslavne Nove godine i Bogojavljenskog plivanja za časni krst, na kojoj je razmatran Program obeležavanja Nove godine, kao i Odluka o tehničkim zaduženjima Ustanova i javnih preduzeća koji učestvuju u organizaciji Nove godine. Prema rečima pomoćnice gradonačelnika grada Zaječara Marine Milić, polako se vrše sve neophodne pripreme, kako bi novogodišnja noć u Zaječaru bila spektakulrana, ali bez ikakvih problema.

NOVOGODIŠNJI PROGRAM:

Trg Oslobođenja

12:00 –12:45 Predstava za decu „Novogodišnji slučaj čarobnice Lili“

13:30 –14:00 Muzička škola „Stevan Mokranjac“- „Novogodišnji koncert“

14:00 –15:00 Predškolska ustanova „Đulići“- „Novogodišnji karneval“

15:00 –15:30 Osnovna škola „Ljuba Nešić“- Novogodišnja priredba

Večernji program

Trg Oslobođenja

22:00 – 23:00 Novogodišnji koncert – „Zlatne trube Knjaževac“,

Novogodišnji koncert -Milica Ilić

23:00 – 23:59 Novogodišnji koncert -Nataša Bekvalac

23:59 – 00:07 Vatromet

00:10 – 00:15 Novogodišnja čestitka Gradonačelnika Zaječara

00:15 Nastavak Novogodišnjeg koncerta -Nataša Bekvalac

„Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavnje“ će binu postaviti 30. decembra i ona će biti na Gradskom trgu do 6. januara uveče, do paljenja badnjaka, nakon čega će biti sklonjena. Šatori u kojima će se služiti hrana i piće, biće postavljeni 31. decembra u ranim jutarnjim časovima. Takođe, Megatrend Univerzitet nam je izašao u susret, pa će oni obezbediti obezbeđenje tokom novogodišnje noći, i oni su jedan od sponzora. Tokom obeležavanja Nove godine,  biće angažovana i Služba hitne pomoći. Širi centar grada će biti zatvoren od 11.00 do 01.00 sat iza ponoći, tokom trajanja programa, a takođe, gornji plato parkinga kod Maxija biće zatvoren zbog vatrometa“, istakla je Milić i dodala:

„Program počinje tačno u podne predstavom za decu „Novogodišnji slučaj čarobnice Lili“, u 13 sati i 30 minuta, biće priređen Novogodišnji koncert učenika Muzičke škole „Stevan Mokranjac“, dok će u 14.00 sati početi Novogodišnji karneval, u organizaciji Predškolske ustanove „Đulići“. Sat vremena kasnije, počinje Novogodišnja priredba učenika Osnovne škole „Ljuba Nešić“. Kada je reč o večernjem programu, on počinje u 22.00, kada će posetioci uživati u koncertu  orkestra „Zlatne trube“ iz Knjaževca, nakon čega će nastupiti Pinkova zvezdica, Zaječarka Milica Ilić. Nastup pop zvezde, Nataše Bekvalac, počinje u 23.00 sata, nakon čega će, tačno u ponoć, uslediti spektakularni vatromet“.

Kako je programom predviđeno, deset minuta posle ponoći, građanima će se obratiti gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, nakon čega će biti nastavljen koncert  jedne od najpopularnijih pop zvezda, Nataše Bekvalac.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here