Predraga Džonića policija uvodi u sud

Danas je Viši sud u Zaječaru doneo presudu po kojoj se meštanin Predrag Džonić(56) osuđuje na 20 godina robije  jer je2.000 godine brutalno ubio svoju nesuđenu snaju Slavicu Manić. Više javno tužilaštvo tražilo je maksimalnu kaznu zatvora za ovo delo, ali je sud nije uvažio.

Brutalno ubistvo Slavice Manić iz Zaječara vodilo se kao nerešen slučaj sve dok se otisci Predraga Dž. (56) iz Zaječara, koji je u Italiji robijao zbog bludničenja nad decom, nisu poklopili sa DNK tragovima sa mesta zločin

Srpska policija mu je posle proterivanja iz Italije uzela otiske radi provere zbog čega je pobegao iz zemlje i da li se pre toga ogrešio o zakon

– On je posle poklapanja DNK tragova uhapšen zbog navodne povezanosti sa ubistvom u Zaječaru. Rezultat DNK testiranja ukazuje na to da je Predrag Džonić  umešan u ubistvo koje se dogodilo pre 18 godina. Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni je ostavio DNK tragove na mestu ubistva i mestu gde je telo zakopano, a ti tragovi su se poklopili sa analizama koje su urađene posle njegovog izručenja u Srbiju saznajemo od nadležnih.

Nesrećna Slavica je ubijena u oktobru 1999. sa više udaraca kamenom po glavi.Telo je posle brutalnog premlaćivanja zakopano na periferiji grada, u park-šumi Kraljevica.

Njene jauke niko nije čuo, a zločinac je uspeo da se izvuče i pobegne.

Leš je slučajno otkriven, a detaljni uviđaj je trajao nekoliko sati.

Posle 17 godina, italijanska policija je obavestila Srbiju da proteruje čoveka koji je tamo izdržao kaznu zbog seksualnog napastvovanja dece. To je bio signal da treba proveriti da li je pre napuštanja zemlje i ovde počinio neko zlodelo. Tragovi sa mesta misterioznog zločina poklapaju se, navodno, sa DNK tragovima osumnjičenog.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here