foto:radiomagnum

Veliki humanitarni koncert za pomoć malom Nemanji iz Zaječara, pod pokroviteljstvom Gradske uprave Grada Zaječara, a u organizaciji Željka Vasića, JKP “Timok -održavanje” i Ustanove Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović”, biće održan 15. novembra u hali sportova na Kraljevici. Kako navode organizatori, učešće su do sada potvrdili Željko Vasić, Nataša Bekvalac, OK bend i Dejan Matić!

Organizatori pozivaju ljude dobre volje i velikog srca da dođu na humanitarni koncert i pomognu u prikupljanju sredstava za operaciju malog Nemanje Jovanovića.

Četvorogodišnji Nemanja Jovanović iz Zaječara od rođenja boluje od kifoskolioze, deformiteta kičmenog stuba.

Prvu u nizu potrebnih operacija koja bi Nemanji Jovanoviću poboljšala funkciju pluća i fiziološki balans tela trebalo bi da izvedu dvojica specijalista – neurohirurg – spinalni hirurg dr Milenko Savić i ortoped – spinalni hirurg dr Vojislav Basara. Oni su se, prema pisanju Blica, unapred odrekli zarade od ovog zahvata.

Kako bi sve proteklo na najvišem nivou, klinika „Atlas“ u kojoj bi operacija bila izvedena, angažovala je i hirurga iz Nemačke dr Heika Kolera, ali i uložila ogromne napore da bi pronašla odgovarajući ugradni materijal, te ukupni troškovi zahvata iznose 32.000 evra.

– Smisao svega što radimo jeste jaka želja da pacijentima pokažemo da se zahvati koji su komplikovani i za svetsku medicinu mogu raditi u Srbiji. Nema potrebe da naši ljudi idu u inostranstvo kada usluge mogu dobiti u svojoj zemlji i to čak za znatno manje novca – kaže za „Blic“ dr Vojislav Basara.

Iako primećena odmah po rođenju, bolest zbog nedovoljne razvijenosti koštanog sistema nije mogla biti otklonjena pre druge godine života.

– Urođeni deformitet posledica je nepravilnog formiranja pršljenova kičmenog stuba, a izražen je u formi istovremenog pogrbljavanja i krivljenja u stranu. Nemanjin slučaj je specifičan jer je stepen zakrivljenosti kod njega ekstreman – pojašnjava dr Savić, a prenosi Blic. Prema rečima doktora, ovakav zahvat još nije rađen u Srbiji. Potrebni implantati su nestandardni, napravljeni su konkretno za Nemanju.

Koncert u Sprtskoj hali na Kraljevici počinje u 20,00 sati.

Cena ulaznice je 600,00 dinara, a za uplate preko žiro računa dovoljno je na ulazu pokazati uplatu tog, ili većeg iznosa.

Račun broj: 265-0000005277112-41 Raiffazen banka (naznaka za pomoć u lečenju Nemanje Jovanovića).

2 KOMENTARA

  1. dobar dan javljam se povodom pomoci meni odnosno mojoj porodici je izgorela kuca 14 janura svima smo se obracali ali uspeha nije bilo izgubilo smo za tren sve sto smo imali zivim sa bolesnim ocem i maloletnim detetom od socijalne pomoci molim vas izadjite nam u susret jer mom detetu je jedina zelja da ima svoju kucu kao sva ostala deca dani su nam puni tuge i bola molimo vas pomozite unapred zahvalni.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here