foto:radiomagnum

Tretiranje komaraca na području grada Zaječara biće obavljeno u sredu, 26. juna, od 18.00 do 22.00, sa zemlje i aviona, dok će u četvrtak, 27. juna, od 06.00 do 10.00, tri ekipe biti na terenu i obavljati tretman komaraca, a dve ekipe tretirati krpelje.

Kako se navodi na sajtu Grada Zaječara, mole se građani da imaju razumevanja i da se u navedenom terminu sklone iz zone tretmana dok se isti ne završi. Tretman komaraca i krpelja sa zemlje biće obavljen preparatom AQUA – KOTHRINE EW 25, dok će se iz aviona koristiti preparat DELTASECT.

Upozoravaju se pčelari da u navedenom periodu preduzmu potrebne mere za zaštitu pčela.  Ako pčele nije moguće izmestiti iz zone tretmana neophodno je preduzeti sledeće mere: noć pre tretmana pčele treba zatvoriti, ventuse na košnicama ostaviti otvorene, ispod poklopne daske u hranilice sipati čistu pijaću vodu, poletište suziti rešetkom da bi se sprečilo izletanje pčela, ako su izuzetno visoke vrućine košnice hladiti vodom i ujutro nakon tretmana poletne daske oprati čistom vodom.

U slučaju loših vremenskih uslova tretman se odlaže za naredni dan u jutrarnjim časovima.

Tretman suzbijanja komaraca i krpelja izvodi Društvo za ekološku i sanitarnu zaštitu (dezinfekcija,dezinsekcija i deratizacija ) “Visan“ i Zavod za dezinsekciju, dezinfekciju i deratizaciju “Visan“ DOO, Zemun.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here