foto:radiomagnum

Svečanost povodom dodele nagrada dobitnicima Vukovih diploma i nagrađenim učenicima zaječarskih srednjih škola, juče je organizovana u velikoj sali Gradske uprave u Zaječaru. Kako je rečeno na prijemu, 64 vukovca dobilo je doplome, dok su zaječarski srednjoškolci u protekloj školskoj godini osvojili 46 nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima. 

U ime grada, najuspešnije srednjoškolce pozdravila je Elena Petrović, pomoćnica gradonačelnika Zaječara, istakavši da su upravo oni ponos i budućnost grada na Timoku.

„Čestitam vam na Vukovoj diplomi, znam šta to znači jer sam i sama bila nosilac takve diplome, svojevremeno. To je velika odgovornst, ali i čast. Vi ste ponos grada Zaječara, a ja vam želim da i u budućnosti postižete tako dobre rezultate. Želim vam da položite prijemne ispite, ispunite se na profesionalnom planu i da sve bude kako ste zamislili. Grad će vam sigurno pružiti podršku, tako što će se truditi da vam stvori takav ambijent, da ukoliko i odete iz grada, i u koliko se odlučite za neku drugu destinaciju, da se na kraju vratite ovde i ispunitee se i profesionalno i privatno“, rekla je pomoćnica gradonačelnika.

Kako je na svečanosti rekao Dragan Ranđelović, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje,  investiranje u obrazovanje, je investicija koja se uvek isplati. Zbog toga, kako je nagrađenim srednjoškolcima poručio Ranđelović, treba ulagati u obrazovanje i jednog dana, nakon studija, se vratiti u rodni grad.

„Drago mi je što vas ima u ovolikom broju, i ono što ja mogu da vam kažem je to, da je želja svih nas da pre svega budete dobri ljudi, da slušate svoje roditelje, da ulažete u sebe i u znanje. Pošto dolazim sa fakulteta, verujte da ulog u znanje, u školovanje, se uvek isplati, ili se kad tad isplati. Želja naša je da se vi jednog dana vratite u svoj rodni grad. Ovde uvek treba i mladih lekara, profesora, a za neku drugu destinaciju uvek ima vremena. I zapamtite srednjoškolske dane, jer su oni jako važni i treba ih pamtiti. Želim vam uspeh u daljem školovanju, i ja sam siguran da ćete biti dobri članovi ovog društva“, zaključio je Ranđelović.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here