foto:radiomagnum

Dejan Mirković (45) iz okoline Zaječara, za kojim je bila raspisana međunarodna Interpol poternica posle bekstva iz Kazneno-popravnog zavoda u Nišu, uhapšen je u Budvi. U niškom zatvoru je izdržavao zatvorsku kaznu u trajanju od 15 godina, na koju je osuđen u Višem sudu u Zaječaru.

Kako su objavili crnogorski mediji, posle hapšenja Dejan Mirković je saslušan pred istražnim sudijom Osnovnog suda u Kotoru, koji mu je odredio pritvor do 30 dana zbog sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanja dokumenata. Nakon toga Mirković je prevezen u pritvor u zatvoru u Spužu.

Crnogorski mediji su objavili da je Dejan Mirković uhapšen u akciji tokom koje je policija, kontrolom ispravnosti ličnih dokumenata, kod njega pronašla lažne, falsifikovane pasoše Hrvatske i Austrije.

Kako saznaje Politika Mirković je pobegao iz zatvora u Nišu prošle godine. U niškom KPZ-u bio je na izdržavanju kazne za teško i na posebno drzak način izvršeno razbojništvo. U Višem sudu u Zaječaru osuđen je na 15 godina zatvora za to krivično delo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here