Ubica Marina Savić i žrtva Mirjana Kostić(u crnoj jakni)

Prvostepenom presudom Višeg suda u Zaječaru meštanka Marina Savić (35), osuđen je na 15 godina zatvora jer je aprila 2017. sa više od 30 udaraca kuhinjskim nožem ubila svoju blisku prijateljicu i komšinicu Mirjanu Kostić (49).

Odmah nakon ubistva u stanu je izbio požar u kome je izgorela ubijena Kostićka, a da je reč o ubistvu saznalo se tek nakon obdukcije. Istraga je odmah počela, a da je ubica Savićka otkrilo se zahvaljujući nadzornim kamerama koje je komšija imao ispred svojih vrata.

Na snimku se jasno videlo da Savićka neposredno pre požara izlazi iz stana stradale žene. Osumnjičena je najpre negirala zločin, ali je sve priznala nakon predočenih dokaza. Jedino nije priznala da je podmetnula požar, već da je u hoškanja iz peći ispao žar koji je izazvao vatru.

Razlog ubistva je novac. Ubijena je prodala garsonjeru, imala sredstva, ali nije želela da pare pozajmi Savićki što je ovu naljutilo, dohvatila je kuhinjski nož I krenula da po stanu juri I ubada prijateljicu.

U vreme kada su vatrogasci izvukli izbodenu I požarom zahvaćenu Kostićku, ona je još bila živa. Preminula je nakon pola sata u bolnici jer je, osim uboda, njeno telo imalo 80 odsto opekotina.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here