foto:radiomagnum

U cilju prikupljanja novčanih sredstava za pomoć u lečenju Martina Mitića iz Zaječara koji boluje od cerebralne dečije paralize, Crveni krst Zaječar u saradnji sa Udruženjem obolelih od cerebralne i dečije paralize, udruženjem L-down, Fondacijom „Iskorak“ i likovnim umetnicima Draganom Stokićem Rajačkim i Duškom Perišićem, realizovao je humanitarnu aukciju u Radul begovom konaku. Tom prilikom prikupljeno je 46.630 dinara.

„Prisutni su licitacijom i kupovinom predmeta donirali novčana sredstva koja će biti prebačena na žiro račun malog Martina i na taj način pružili pomoć za prikupljanje sredstava za potrebe lečenja. Na aukciji je bilo 68 predmeta – slike, vaze, grnčarija koji su nastali na kreativnim radionicama u kojima su učestvovala deca iz CDP-a , L-down-a i Crvenog krsta, kao i predmeti donirani od strane Fondacije Iskorak – torbe, jastuci, šeširi, nakit“, kažu u Crvenom krstu.

Aukcija je započela licitiranjem potreta zaječarskih istaknutih umetnika Dragana Stokića Rajačkog i Duška Perišića. Deda Mraz, koga je za ovu priliku angažovao Crveni krst Zaječar, posetiće najmlađe članove porodice saradnika koji su ponudili najveću sumu na licitaciji i darivati paketiće.

Aukciju je otvorio sekretar Udruzenja obolelih od cerebralne i decije paralize Ivan Simić, a zatim su se prisutnima obratili i zamenik poljskog ambasadora,  Andžej Kinđuk, predsednica Crvenog krsta, Ivanka Jovic i član gradskog veća Vujadin Milosević.

Humanitarnu aukciju posetilo je oko 30 zvanica a prikupljeno je 46.630 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here