foto:radiomagnum

Minulog vikenda, članovi OPSD “Dragan Radosavljević“ iz Zaječara, učestovali su na usponu na Tupižnicu koji je uz podršku udruženja “BUK“ i PD “Babin zub“ iz Knjaževca, organizovala Sandra Živković u čast nepoznatog donora čijim plućima diše.

Akcija pod nazivom “In honor of my donor“ organizovana je treći put zaredom. Planinari i ostali ljubitelji prirode, okupili su se u selu Bučje podno Tupižnice odakle je krenuo uspon, a gde ih je dočekala i pozdravila Sandra lično kojoj je 2013. godine urađena transplatacija pluća.

„Glavni cilj ove akcije je odavanje počasti mom nepoznatom donoru, kao i povećanje svesti o značaju zaveštanja organa. Cistična fibroza ustanovljena mi je po rođenju, a pre četiri godine na današnji dan imala sam operaciju transplatacije pluća zahvaljujući kojoj sam i dan danas ovde. Hvala svima koji su danas ovde došli da zajedno proslavimo moj četvrti rođendan i odamo počast čoveku čijim plućima dišem“ rekla je Sandra.

Oko dvesta pedeset planinara se potom uputilo dobro poznatom stazom do samog vrha Tupižnice na 1.165 metara nadmorske visine.

Zaječarski planinari iz Udruženja “Dragan Radosavljević“ se uveliko pripremaju za uspon na Vihren – najviši vrh masiva Pirin u Bugarskoj, koji će biti organizovan 19. do 22. oktobra.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here