foto:radiomagnum

Kancelarija za javna ulaganja Srbije finansiraće sa oko četiri i po miliona evra kompletnu rekonstrukciju Osnovne škole „Hajduk Veljko“ u Zaječaru i ranije izgrađene sportske hale pored škole, kao i izgradnju zatvorenog bazena.

Tender će, kako je najavljeno, biti raspisan u toku sledeće nedelje, početak radova na rekonstrukciji škole planiran je za dva meseca, dok se početak radova  na izgradnji zatvorenog bazena očekuje krajem ove godine.

Ovaj kompleksan i veoma veliki projekat, koji će finansirati Republika Srbija, predstavio je Aleksandar Stojanović, direktor i glavni projektant firme koja je uradila i projekat rekonstrukcije ove škole, i energetske efikasnosti, hale i projekat bazena.

„Škola zajedno sa halom i sa budućim bazenom je zamišljena tako da čini jedan kompleks koji će biti ograđen. Tu će se nalaziti odbojkaški teren, rukometni, košarkaški, projektovana su nova parking mesta, staze, novo osvetljenje, predviđeno je dečije igralište… Što se tiče škole i hale zadatak je bio veoma striktan i tu smo uradilli energetsku sanaciju objekta, na zidovima će biti termoizolacija, na podu i tavanu. Fasada hale i škole biće ventilirajuća, a instalacija će biti najsavremenija. Biće postavljen i video nadzor. Sve se radi u skladu sa novim propisima. Zatvoreni novi bazen će biti školski, ali smo ga tako isprojektovali da može da bude multifunkcionalan u smislu da mogu da se na njemu održavaju neke manifestacije, a moći će da ga koriste osim dece i svi Zaječarci. Mali bazen koristiće se uglavnom za obuku dece i drugo a veći će moći da se koristi i za neke manje vaterpolo utakmice. Veliki je dimenzija 35 puta 25 metara, a isprojektovane su i svlačionice. Arhitektura bazena je savremena. Koristiće se obnovljivi izvori energije, kako za grejanje tako i za vodu bazena, pošto na lokaciji bazena imamo ispod termalne vode“, kazao je Stojanović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here