Zalogaji od karfiola sa belim lukom (RECEPT)

0
foto: print screen

Karfiol nije najomiljenija namirnica, pogotovu deci. Ipak, postoji mnogo recepata koji maskiraju „kupusast“ ukus karfiola, pa je šteta ne iskoristiti ih i uvesti ovu namirnicu u svakodnevnu ishranu. Ovo je jedan od tih recepata, za koji vam neće trebati ni kap ulja.

Potrebno je:

  • 1/4 šolje za belu kafu parmezana
  • kašika soli
  • kašika belog luka u prahu
  • kašika origana
  • 2 jaja
  • manja glavica karfiola

Postupak:

Karfiol iskidajte na veće cvetiće. Pomešajte sve suve sastojke u jednu činiju, a u drugu razmutite 2 jaja. Cvetove karfiola umačite prvo u jaja, a zatim u smešu suvih sastojaka i ređajte u pleh obložen papirom za pečenje.Pecite u zagrejanoj rerni na 230C oko 20-30minuta. Prijatno!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here