foto:radiomagnum

Planinarsko Smučarsko Društvo „Ljuba Nešić“ Zaječar uspešno je izvelo akciju uspona na najviši vrh Balkana Musalu, koji se naazi na 2925. metara nadmorske visine u središnjem delu Bugarske.

Nakon uspešno izvedenih uspona na najviše vrhove Durmitora i Olimpa proteklih godina, sada je došao red i na najviši vrh Balkana. 50 planinara iz Zaječara ali i Bora, Knjaževca, Kladova, Boljevca, Zlota i Kragujevca, izašlo je na vrh po idealnom sunčanom vremenu uprkos magli na početku staze i najavi za kišu i grmljavinu.

U Planinarskom Društvu „Ljuba Nesic“ kažu da je postala tradicija da se za ovakve zahtevne visokogorske akcije prijavljuju i  planinari iz cele Timočke Krajine a i šire, jer su tokom godina izgradili imidž dobrog organizatora.

U ovom društvu ističu i to, da im je zadovoljstvo sto se zastava grada, koju je predsednik kluba dobio na prijemu u Gradskoj upravi, zavijorila na najvišem vrhu Balkana, jer na taj način osim kluba, u najboljem svetlu predstavljaju i sam grad Zaječar što je posebna čast i zadovoljstvo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here