ZAUSTAVITE MEDIJSKU SAGU O UBIJENOJ DEVOJČICI – OSTAVIMO JE DA POČIVA U MIRU

0
foto: picabay

Na žalost, u poslednje vreme dešavaju se tragične stvari u našem okruženju o kojima mediji izveštavaju. Žalosno je što pojedini mediji monstruozna ubistva opisuju do detalja uz nepotrebne analize koje omalovažavaju žrtve, a porodice stradalih ponovo preživljavaju agoniju.

Mi smo mlad portal, i svakako bi naslovi tipa „Pročitajte šta je brat rekao ubici“, „ Evo kako je baba plakala“ ili „ Ovim putem je žrtva prošla dva sata pre ubistva“ doprineli čitanosti i broju posetilaca našeg sajta. Međutim,  ovi naslovi ne donose ništa dobro, ni jedan novi činjenični podatak, već samo karikiraju osećanja onih koji u ovom trenutku ne znaju od bola šta se oko njih dešava. Takođe, ovi naslovi izazivaju u ljudima mržnju i ispoljavanje najnegativnijih osećanja, što opet može izazvati nove zločine.

Iz tog razloga, nakon objavljena tri informativna teksta, zaključujemo priču o tragičnom ubistvu male Anđelije i izjavljujemo porodici najdublje saučešće. Nećemo objavljivati reportažu sa sahrane, slike uplakane rodbine i nagađanja ko je sve palio sveću.

Sigurno je da  ćemo i dalje objavljivati najnovije vesti, među njima će  biti i ružnih, ali samo u vidu neophodnih informacija. Pozivamo vas da se zajedno potrudimo da vratimo dostojanstvo i etiku u svakodnevni život.

Vaš TK Magazin

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here