foto:zamedia

Na međunarodnim Sportskim igrama mladih u Splitu, srpske šampionke, „Elixir – Hajdučice“ iz Negotina, u finalu basketa „3 na 3“ savladale su šampionke Hrvatske – ekipu „Kraljice Zagreb“ rezultatom 15:8 i okitile se titulom na ovoj najvećoj regionalnoj sportskoj manifestaciji za decu i omladinu. 

„Opet se ponovila priča sa državnog prvenstva u Beogradu da nismo važili za glavne favorite jer su protivničke ekipe bile fizički dominantnije od nas, tu naročito mislim na devojke iz Bosne, a pogotovu iz Hrvatske, ali smo uspeli kolektivnom odbranom, pomaganjem i čestim udvajanjima da eliminisemo tu njihovu prednost i da kontrolisanim napadom, strpljivo držimo ključ igre u našim rukama“, rekao je njihov trener Dušan Mandić.

Mandić dodaje i da ne bi nikoga izdvajao posebno, one su sve šampionke i svaka je, kako kaže, šraf u mašineriji bez koje se ne može. A one su: Evgenija Jović, Kristina Đurđić, Milica Micić i Jovana Tranić.

„Ponosan sam na njih, na njihove porodice, karakter i mentalitet koji imaju u sebi i još jednom im zahvaljujem.“ 

Povratak šampionki očekuje se 28. avgusta oko ponoći.

Međunarodne 20. Sportske igre mladih 2016. okupile su u Splitu od 22. do 27. avgusta, najbolje mlade sportiste iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske – pobednike državnih takmičenja u svojoj zemlji.

Mladi su se nadmetali u 10 sportova – uličnom basketu, odbojci, šahu, tenisu, odbojci na pesku, stonom tenisu, fudbalu, rukometu, atletici i igri „između dve vatre“.

Iz Timočke krajine za takmičenje u šahu plasirala se i Slađana Kostić iz Zaječara, koja je osvojila četvrto mesto u Splitu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here