Foto: Womansday.com

Orah nesumnjivo podseća na mozak, pasulj na bubrege, a paradajz na srce. Sve u prirodi je povezano! Upravo to ukazuje da ove namirnice leče iste organe u našem telu!
plod
Pogledajte još iznenađujućih povezanosti prirode i ljudskog tela u sledećih 11 primera:

1. Paradajz ima četiri komore i crven je – srce takođe. Istraživanja pokazuju da je paradajz prepun kalijuma i gvožđa i dobra su hrana za srce i krv.

plod

Foto: Womansday.com

2. Orahovo jezgro liči na mozak, ima levu i desnu hemisferu, čak i nabori liče moždanim vijugama. Danas se zna da orah stvara neuronske prenositelje moždanih funkcija.

3. Celer, rabarbara i sl. biljke sliče kostima utiču na jačinu kostiju. Kosti sadrže 23 odsto natrijuma, baš kao i ova hrana. Ako putem hrane ne uzimate dovoljno natrijuma, vaš će ga organizam uzeti iz kostiju, koje tada slabe. Ova hrana nadoknađuje potrebe vašeg skeleta.
plod
Foto: Womansday.com

4. Avokado, patlidžan i kruške utiču na zdravlje i funkciju materice – a upravo na nju liče! Ako žena pojede jedan avokado nedeljno, hormoni će joj biti uravnoteženi i sprečava se rak materice i jajnika. Najzanimljivije je to što je potrebno tačno devet meseci da avokado od cveta postane zreli plod!

plod

Foto: Womansday.com

5. Batat (Slatki krompir) liči na pankreas i uravnotežuje šećer u krvi.
plod
Foto: Womansday.com

6. Šargarepa u preseku liči ljudskom oku. Zenica, šarenica i druge crte podsećaju na oko. I nauka je dokazala da šargarepe i te kako povećavaju protok krvi i funkciju očiju.

7. Pomorandže, grejpfrut i ostali agrumi liče na ženske dojke i pomažu kretanju limfe kroz dojke te sprečavaju rak.
plod
Foto: Womansday.com

8. Đumbir liči na želudac, a poznato je da ublažava želudačne tegobe i nadutost. Sadrži posebne enzime koji su odgovorni za katalizu proteina u hrani, zahvaljujući čemu pomaže probavi i sprečava grčeve, nastanak čira ioštećenja sluznice želuca, a koristi se i za lečenje želučanih bolesti poput dispepsije, kolika i dijareje.
plod
Foto: Womansday.com

9. Pečurka poput šampinjona prerezana na pola podseća na ljudsko uho. Pečurke poboljšavaju sluh, jer su jedna od retkih namirnica koje sadrže vitamin D. Ovaj vitamin je važan za zdravlje kostiju, čak i onih sitnih u uhu koji prenose zvuk prema mozgu.

10. Luk je sličan ljudskim ćelijama. On pomaže uklanjanju otrova iz njih. Od njega plačemo, a suze ispiraju i čiste spoljni deo oka. Beli luk ima slična svojstva, uklanja otrove i opasne slobodne radikale iz našeg tela.

11. Masline pomažu zdravlju i funkciji jajnika. Smokve su pune semena i vise u paru. One povećavaju broj i pokretljivost spermatozoida što sprečava muški sterilitet. Pasulj zapravo leči i pomaže funkciju bubrega, a izgleda upravo kao bubreg.

plod

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here