Goran Tomić, vlasnik detektivske agencije CODE GT

 Prva detektivska Agencija  u Timočkij krajini “CODE GT“ počela je sa radom pre nešto više od tri meseca. Do sada su imali par desetina rešenih slučajeva na nivou Timočke krajine i Srbije, jedan u Bugarskoj i sedam u zemljama zapadne Evrope. Iako je sedište u Zaječaru (Tržni centar na Skveru, sprat I), “CODE GT“ radi na teritoriji države i inostranstva. Ako želite da im se obratite, dovoljan je poziv telefonom na broj 063/400-776 ili 019/423-057.

Vlasnik  “CODE GT“  je Goran Tomić koji otvoreno govori o razlogu otvaranja detektivske Agencije.

*Kako se rodila ideja o otvaranju detektivske agencije?

-Postoji jedna istina, a to je da rad rađa ideje. U svom dugogodišnjem poslu bavio sam se najtežim kriminalom, rešavanjem predmeta brutalnih ubistava, svirepog zlostavljanja dece, žena i starih ljudi, istraživao slučajeve pedofilije, svih oblika krađa…Tokom rada nailazio sam na očaj, patnju, tugu… Ali nekako mi je za oko zapala ljudska sumnja. To je ono što razara sve…

*Hoćete li to bliže objasniti?

-Ovako – sumnjate da Vam se dete drogira, da Vas partner vara, da Vas saradnik potkrada. Sumnjate, a nemate dokaza, ne znate ni kako doći do njih…Opako je to. Uvuče se sumnja u dušu i krene da čačka, nema mira, nema spokojstva, nesanica i neraspoloženje krenu da jačaju. Čovek se tu razara. Da li me žena vara? Da li mi je dete u sekti? Hiljade misli su u čoveku. E, tu onda nastupamo mi, detektivi, da isttinom ubijemo sumnju, da čovek može da krene dalje.

*Znači, Agenciju ste otvorili da biste pomogli ljudima u nevolji?

-Da. Ali, budimo iskreni. Otvorio sam je i zbog sebe. Biti detektiv nije posao, to je način života. Ako tražimo iglu u plastu sena, pogledaćemo svaku slamku.Želeo sam da nastavim sa radom koji savršeno poznajem, kojim se bavim celog svog života. Oko sebe sam okupio agente koji isto razmišljaju i osećaju kao ja. Mi smo tim, porodica.

*I Vi garantujete svakom klijentu rešavanje problema zbog kog Vam se obraća?

-Mi smo najpre profesionalna kompanija. Kod nas je profesionalnost na prvom, drugom i trećem mestu! To znači da kad klijent dođe kod nas dobija zagarantovanu anonimsnost, iskusne detektive koji danonoćno rade na njegovom slučaju, najsavremeniju opremu koja postoji u svetu… Priznaćete, ova kombinacija garantuje uspeh u našem radu.

*Znači, profesionalnost je odlika CODE GT?

-Neko je rekao: Profesionalni savet traži od profesionalca, a ne od prijatelja. Evo primera:roditelji sumnjaju da dete koristi narkotike, ili da je u sekti. Odu kod prijatelja, žale se, razgovaraju, analiziraju, nađu možda i utehu, ali problem i dalje ostaje. Zato, najbolje je da dođu kod nas. Razgovor je besplatan, savet je besplatan. Kod nas problem nestaje jer otkrivamo istinu, za to smo obučeni, to je naš cilj.

*Vaša preporuka je da čim naiđe problem za koji ste stručni, da ljudi dođu kod Vas?

-Da. Život je 10 %  onog što nam se dešava i 90 %  onoga kako mi reagujemo na to. Zato, reagujte kako treba i život će vam biti kvalitetniji. Saznajte istinu o onome što vas muči.

*Ipak, Vaše usluge koštaju…

-Reći ću Vam jednu mudrost, ne sećam se ko je to napisao: Sve što vas košta vašeg spokojnog, bezbrižnog života je preskupo! Neke stvari nemaju cenu. A što se tiče cena naših usluga, one su zaista pristupačne. Sve zavisi od dogovora sa klijentom, od obima posla…

*Šta biste poručili za kraj našim čitaocima?

-U životu će uvek biti kamenja na Vašem putu. Da li ćete od kamena izgraditi zid, ili most, to je Vaš izbor…


BIOGRAFIJA

Goran Tomić(55) je pukovnik policije u penziji. Tomić je završio Pravni fakultet i školu kriminalistike, u policiji je radio 30 godina. U svojoj karijeri bio je načelnik PS Knjaževac 6 godina, načelnik PU Zaječar 3,5 godine, načelnik OKP Zaječar četiri godine, radio je u Obaveštajnoj službi UKP Srbije… Oženjen je i otac je dvoje dece.

 

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here