Miloš Veličković (orkestar „Barka”) iz Knjaževca u borbi za „šampiona Guče” u Dragačevu

0
Miloš Veličković, foto: vesti.knjazevac.org.rs

Guča – Na 56. dragačevskom saboru, prvi put u povesti priredbe, održaće se takmičenje majstora trube za zvanje „šampiona Guče”. Pravo na učešće stekli su svi prijavljeni orkestri čiji su kapelnici nekad, kao prve trube ili sa svojim sastavom, izborili tri pobede na finalima sabora.

Miloš Veličković iz Knjaževačkog orkestra „Barka” je jedan od 12 finalista koji će se takmičiti za zvanje „šampiona Guče”.

Inače Miloš je već dobio prestižnu titulu „Majstora trube“ koja će mu biti uručena na ovogodišnjem Saboru trubača u Guči.
Nadmetanje tih majstora trube, kojima je posle trostruke pobede bilo zabranjeno da se takmiče u Guči, na programu je u petak, 12. avgusta od 21 sat uz TV prenos.

Tada će se za zvanje najboljeg među majstorima, statuu „Desimir Perišić” (prvi majstor trube na saboru, inače rodom iz dragačevskog sela Goračića) i za nagradu od milion dinara boriti dvanaestorica vrhunskih svirača na flighorni.

To su: Dejan Lazarević iz Požege, Slobodan Salijević iz Prekodolca (kod Vladičinog Hana), Nenad Mladenović i Ekrem Mamutović iz Vranja, Elvis Ajdinović iz Surdulice, Jovica Ajdarević iz Pavlovca (kod Vranja), Radojko Vitezović iz Tubića (kod Kosjerića), Miloš Perišić iz Goračića (Dragačevo), Miloš Veličković (orkestar „Barka”) iz Knjaževca, Božidar Luković iz Kotraže kod Guče, Milojko Đurić iz Požege i Vidoje Filipović iz obližnjeg Milićevog Sela.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here