Zoran Albić i Vesna Firulović, očuh i majka ubijene devojčice, foto:FB

Više javno tužilaštvo u Negotinu odredilo je pritvor do 30 dana Vesni Firulović, majci ubijene L.F., i njenom nevenčanom suprugu Zoranu Albiću koji je osumnjičen za krivično delo teško ubistvo.

Da podsetimo, njih dvoje su u ponedeljak izjutra oko 4,10 sati odneli mrtvu devojčicu L.F. u negotinsku hitnu službu i kazali kako je dete palo sa terase. Nakon toga su dali izjave policiji i tužilaštvu.

Majka Vesna je ispričala:

-Došao je pijan i probudio me. Počeo je da s esvađa, da baca i lomi sve što mu je došlo pod ruku. Dete mi se probudilo i počelo da plače. Zoran se razbesneo, naredio mi da utišam dete, vikao da ne može da podnosi plač. Počeli smo da se svađamo i on me je svojom glavom udario  jako u čelo. Zavrtelo mi se u glavi. Onda me uhvatio za ruku i bukvalno izvukao iz kuće. Zaključao je ulazna vrata a ja sam ostala u dvorištu – pričala je majka Vesna.

Onda je nastao horor. Vesna kaže kako je čula da Zoran viče i udara njenu ćerkicu, da dete vrišti, da kroz plač krikom doziva ’’Mama, mama, ocu mamu!’’. Ona kaže da je pokušala da razvali vrata i uđe, da je vikala iz dvorišta Zoranu da joj ne tuče dete, da je plakala i zapomagala. Dete je plakalo, i dalje su se čuli krici devojčice izmešani sa Zoranovim psovkama, a onda je sve utihnulo…

Međutim, njen nevenčani suprug Zoran, očuh devojčice, izjavio je da su i on i Vesna zajedno tukli nedužno dete. Nakon njegove izjave određen je pritvor i Vesni Firulović.

Iako nije dokaz na sudu, praktikuje se ispitivanje na poligrafu koje daje smernice za dalji rad.

-Vesna je prošla poligraf, ali Zoran nije. On je priznao da je tukao devojčicu, ali je kazao da mu je pomagala i Vesna, da su nedužno dete tukli oboje – kažu nadležni.

Majka Vesna je pre oko mesec dana došla da živi sa Zoranom u negotinskom selu Prahovo. Ona je, kako kažu meštani sela Slatina kod Negotina, ostavila muža i sina od oko pet,šest godina.

Intenzivna istraga je u toku da bi se utvrdilo ko je kriv za smrt nedužne devojčice.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here