foto:In4S

Dosadila vam je kratka kosa, sada biste je pustili da poraste, ali vam je teško da čekate da ona dostigne željenu vličinu? Želeli biste da ubrzate taj proces, ali ne znate kako. Tu vam u pomoć uskaču namirnice koje već imate u kući.

Sa ove četiri namirnice vaša kosa će rasti mnogo brže, a biće i zdravija i jača. Proteini iz jaja joj mogu dati čvrstinu i elastičnost, a učiniće ke i svilenkastom.

1. Masaža glave

Ovo je super zato što podstiče prokrvljenost vlasišta, a najbolja je ako se koristi u kombinaciji s kokosovim ili čičkovim uljem. Zato ne budite lenji i odvojite dvadesetak minuta za sebe! Videćete kako će vaša kosa biti sjajna.

2. Ispiranje sirćetom

Zvuči kao gruba metoda, ali ako uzmete u obzir da je kiselost kose od 3.5 do 5.5 pH, onda upotrebom alkalnih šampona kosu izbacujete iz prirodnog balansa, a sirće vraća kosu u prirodno stanje, sprečava rascvetale vrhove i daje sjaj kosi. Posebno se preporučuje prirodnim plavušama, iako ovu metodu mogu koristiti i crnke, ali ne baš često, jednom u dve nedelje. Sirće i vodu treba pomešati u razmeri u 1:3.

3. Kombinacija jaja i maslinovog ulja

Jaje, tačnije žumance je bogato proteinima, vitaminima i masnim kiselinama koje čine kosu mekom i svilenkastom, ali joj pomaže i da bolje raste. Pomešajte dva žumanca s dve do tri kašike maslinovog ulja i umasirajte to u mokru kosu, ostavite 20 minuta a potom isperite. Videćete kako će vam kosa odmah zdravije izgledati a takva će i biti.

4. Banana

Ovo voće je prava vitaminska bomba pa će tako delovati i na vašu kosu. Bananu možete da iskoristite kao masku za kosu – izgnječite je, nanesite na teme i prekrijte folijom koju zatim možete neko vreme da grejete da bi se hranjivi sastojci upili što brže.

 

IZVORespreso.rs
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here